Известие

Collapse
No announcement yet.

Torsen diferential Q2 , LS (limited slip) - Разглобяване на диференсиел и слагане

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Torsen diferential Q2 , LS (limited slip) - Разглобяване на диференсиел и слагане

През лятото 2009г гo сложих , преди да сложа прочетох всичко що има по интернета за Q2 то , без подготовка не става гледах и ТВ канал Discovery особено програмите за ремонт на колите ,
    за смяна на диферента имах причини стария над 120 правеше шум , а при изкачване на баир виеше по целия диапазон още малко и ще разбие скоростната кутия ,разби скоростомера и го смля всеки момент очаквах диференцияла да блокира grashh...

1 снимка стария диф-зъбите на чарка са деформирани
    2 снимка смлян скоростомер зъб
    Attached Files
    Last edited by alex37; d.m.y г., 19:02.
    1. Alfa Romeo 164 v6 2.0 TB средно 10л/100км

И?
    Alfa 164 2.0TS Super -ex. Alfa 145 1,6 Boxer- ex.Alfa 155 2.5 V6 - ex.Alfa 156 2.5 V6 24V - ex.
    Alfa 164 2.0 TS Super - ex.
    Alfa 166 2.4 JTD 2003г.

Comment

Взех Q2 diff. от официалния сервиз на ФИАТ след 3 седмици чакане

3 снимка от смления чарк на скоростомера отсъства главата взех нов
      Attached Files
      Last edited by alex37; d.m.y г., 18:55.

Comment

От ТВ канал Discovery гледах програмите за ремонт на колите там един път видях оригинална рецепта , диференция ла го слагаха във фрезера - 20 градус Целзий , а лагери във врящо масло , и аз направих същото , като магия всичко стана като по мед и масло при мен след туй стяга сложите , сложите ...

1 и 2 снимка забележка - лагерите почерняха от врящото масло ,
        3 снимка смених Орингс беше надупкано

Забравих - двете издатъци на пластмасовия скоростомер се разпиляват 2-3мм за изравняване
        Attached Files
        Last edited by alex37; d.m.y г., 19:29.

Comment

Колега,имаш страшно интересни теми,които следя с много голям интерес,но честно казано не винаги разбирам какво си написал.Ако може да пишеш малко по-разбрано,че на мен ми трябват поне 3 прочитания,за да разбера какво имаш предвид
          Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
          Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
          Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
            Колега,имаш страшно интересни теми,които следя с много голям интерес,но честно казано не винаги разбирам какво си написал.Ако може да пишеш малко по-разбрано,че на мен ми трябват поне 3 прочитания,за да разбера какво имаш предвид
            Да колега грешките гледам да ги редактирам ,,,
            след туй ,,, с помоща на 4 стойки + две 3-тонни крика
            +трети комплексен (за мотоциклет 250кинта олекнах) крик 750кг широк за повдигане на двигателя + 2 дървени доста солидни трупа за да не падне колата върху ми ,,, след туй свалих 2та акса , единия е с скоба-блокаж за да го сваля с дълги болтове с луфт монтирах сваления другия акс върху стоящия и с 2 3 удара излезе

8 снимка - дифернцияла не влиза (и обратно) ако не се повдигне мотора като откъм скоростната кутия 10см откъм мотора 5см ляв превенс - отляво повече
            Attached Files
            Last edited by alex37; d.m.y г., 21:20.

Comment

Изолзвах анаеробик уплътнител от рода на Локтите 570 дадох към 50 кинта само за него,

И цялата операция на монтиране от началото до края ми коства 1 седмица направо от умора се разбих на ден по 4-5 часа , накрая ми се плачеше мястото беше много тясно ,с тежкия диференциял на онуй тясно място ми отмаляха ръцете (обзе ме страх ако го изпусна там на лицето ми ще падне ) накрая като го сложих подпрях го с ръчката на хидравличния крик и казах оооохх,,,, ама рано съм казал и капака много ме озори повдигнах още малко с крикото с ляв превенс и стана ...

причината за 1 седмица беше ,трябваше да сменя гумения петоъгълник на хидравличната рейка,защото играеше много и при висока скорост беше опасно, за да го направя трябвашсе да откача магарето за да падне 10 15 см надолу , като отпред оставаше закачен ,преди него се сваля колектора отгоре на мотора и т.н. ...
              снимките на петоъгълника са в долния линк http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=41837
              Attached Files
              Last edited by alex37; d.m.y г., 11:20.

Comment

алфа ромео 164 тс супер

Comment

Ти си мазохист..............

Comment

Първоначално публикувано от alex37 Покажи съобщение
                    Взех Q2 diff. от официалния сервиз на ФИАТ след 3 седмици чакане
                    Просто информативно: На каква цена ти го дадоха?
                    На снимката която си сложил поразително прилича на Q2 за JTD-тата на 156/147
                    Ето снимка на моя преди да го сложа
                    Attached Files
                    sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Comment

Първоначално публикувано от CTOMAHATA Покажи съобщение
                      Просто информативно: На каква цена ти го дадоха?
                      На снимката която си сложил поразително прилича на Q2 за JTD-тата на 156/147
                      Ето снимка на моя преди да го сложа
                      за 1150 кинти заедно с двата лагера номера на кутията пишеше че е за алфа 147 ГТА Епер но 55208952 много хубаво се монтира като нова кола стана

напоследък излязоха и електронни Q2 Алфа 159 но оригиналното си е механичен Q2
                      Last edited by alex37; d.m.y г., 21:08.

Comment

вече изминах 2000км с Q2 diff
                        няма го вече "torque steer" най големият бич за алфа 164 с многото коне ,управлението се подобрява тотално и още много ++++

Comment

Всички Q2 са еднакви независимо за дизел или бензин!
                          Освен тва тоя електронния Q2 е пълен ташак Аз карам с електронен ма си монтирах и механичен че иначе нищо не става И въпреки това тоя мъртъв торсен на алфите се държи много по зле от виско муфа
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                          X